Maak kennis met Padel

Maak kennis met Padel

In dit blog vertel ik meer over de nieuwe opkomende sport Padel en hoe je de sport moet beoefenen. Maak kennis met Padel!

Wat is Padel?

Je hebt het vast al wel eens voorbij zien komen. Je hebt het ooit zelf eens hebt gedaan, een vriend je er over heeft ingelicht of je hebt een bekende Nederlander de sport zien doen. Dit wekte je interesse op en nu ben je beland op deze blog post.

Padel is een combinatie van tennis en squash. De sport wordt beoefend op een baan met 4 glazen wanden om je heen. De glazen wanden zorgen voor meer dimensie in het spel want net zoals in squash zijn de wanden onderdeel van het spel. Zo zorgen de wanden er voor dat zelfs een onhaalbare bal toch nog gehaald kan worden. Het gaat dus niet om kracht, maar om techniek.


Klik hier voor de spelregels van Padel.

Waarom Padel?

Tegenwoordig is er te zien dat veel mensen die in het verleden hebben getennist overstappen naar de sport. Veel mensen uit deze groep beoefenen vaak beide sporten nog. De manier van slaan techniek is echter erg anders dan bij tennis. In de sport tennis draait het vaak om kracht, behendigheid en techniek. Om deze reden is tennis een erg moeilijk sport, waar niet zomaar iedereen mee aan de slag kan. Wanneer je wordt gepasseerd op de tennisbaan, heb je het punt verloren.

Bij Padel is dit niet het geval. Door middel van de wanden rondom het veld heeft een speler vaak nog een kans om de bal via de wand terug te slaan. Hierdoor blijft de rally vaak langer duren. Dit is wat de sport zo leuk maakt.

Waar komt Padel vandaan?

De sport komt origineel uit Mexico maar wordt het meeste beoefenend in Spanje. Sinds 2 jaar geleden maakt Padel een grote opkomst in ons eigen landje. Zo zijn er in Nederland al meer dan 75.000 mensen die de sport beoefenen. Ons land telt maar liefst meer dan 500 padelbanen verspreid over heel Nederland op 215 verschillende locaties! Je kunt dus overal terecht.

See you in the box!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen