Over Padel

Wat is Padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash. De sport wordt beoefend op een baan met 4 glazen wanden om je heen. De glazen wanden zorgen voor meer dimensie in het spel want net zoals in squash zijn de wanden onderdeel van het spel. Zo zorgen de wanden er voor dat zelfs een onhaalbare bal toch nog gehaald kan worden. Bij Padel gaat het dus niet om kracht, maar om techniek.

Waar komt de sport vandaan?

Padel komt origineel uit Mexico maar wordt het meeste beoefenend in Spanje. Sinds 2 jaar geleden maakt Padel een grote opkomst in ons eigen landje. Zo zijn er in Nederland al meer dan 75.000 mensen die de sport beoefenen. Ons land telt maar liefst meer dan 500 padelbanen verspreid over heel Nederland op 215 verschillende locaties! Je kunt dus overal terecht. Bekijk de video hiernaast voor alle feitjes en regels in Padel.

Verschil tussen de sport Tennis en Padel

Er zit veel verschill tussen de sport tennis en Padel. Naast het verschil in afmetingen van het speelveld, de glazen wanden en het hekwerk, zijn er nog een aantal grote verschillen op te noemen. Zo speel je met een speciaal padel racket en padelballen. Deze spullen zijn speciaal gemaakt voor padel. Al de producten voor de startende padeller zijn terug te vinden in de shop!

Shop nu!

Padel wordt op competitief niveau alleen in dubbelspel gespeeld. Enkelspel bestaat wel, maar officiële wedstrijden worden alleen met vier spelers gespeeld. Vaak wordt padel enkelspel gespeeld om te trainen en de techniek te verbeteren.

Verschillende vormen van rackets

Er zijn drie verschillende vormen van padel rackets. Dit zijn: Rond, Traan/druppel of Diamant

 

Elke racket heeft verschillende voordelen en is voordeliger voor een bepaalde speelstijl. Hieronder wordt per vorm van racket uitgelegd wat deze voordelen zijn. Zo zie je makkelijk en snel welk racket het beste bij jou past!

Rond Racket

Een rond racket is zoals de naam al zegt te herkennen aan de ronde vorm. Dit racket is het meest geschikt voor beginners. De reden hiervoor is dat het ronde racket een grote sweet spot in het racket heeft. Dit houdt in dat het redelijk makkelijk is om een bal goed te raken en voldoende snelheid mee te nemen. Ook is het racket erg allround. Zo kan het racket gebruikt worden om de overname over te nemen of te verdedigen. Het ronde racket wordt echter toch vooral meer aanbevolen voor defensieve spelers. Veel druk zetten gaat erg moeilijk met het racket. Dit komt door de grote sweet spot. 

Traan/ Druppel Racket

Een traan/ druppel vormig racket zit tussen een rond en een diamant racket in. Dit racket focust zich op medium tot gevorderde spelers. De reden hiervoor is dat de sweet spot van het racket kleiner is dan bij een rond racket. Hierdoor is het moeilijker om de bal op een ideale manier te raken. Doordat de sweet spot meer aan de bovenkant van het racket te vinden is, kan er veel snelheid meegegeven worden met de ballen die worden geslagen. Om deze reden wordt deze vorm van racket vooral aanbevolen aan aanvallende spelers.

Diamand Racket

Een diamantvormig racket is meer gericht op de gevorderde padelspeler. De reden hiervoor is dat de sweet spot van het racket erg klein is. Hierdoor is het moeilijker om de bal op een ideale manier te raken. Maar wanneer de bal op de juiste manier geraakt wordt, vliegt de bal ook van het racket af! Door dit racket hoef je minder kracht uit te oefenen op de slag om de bal veel speed mee te geven. Deze vorm van het racket wordt aanbevolen voor padelspelers met een agressieve speelstijl.

paddle tennis, sports, athletes-6612340.jpg

Follow Us

Winkelwagen