Over Padel

Wat is Padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash. De sport wordt beoefend op een baan met 4 glazen wanden om je heen. De glazen wanden zorgen voor meer dimensie in het spel want net zoals in squash zijn de wanden onderdeel van het spel. Zo zorgen de wanden er voor dat zelfs een onhaalbare bal toch nog gehaald kan worden. Bij Padel gaat het dus niet om kracht, maar om techniek.

Waar komt de sport vandaan?

Padel komt origineel uit Mexico maar wordt het meeste beoefenend in Spanje. Sinds 2 jaar geleden maakt Padel een grote opkomst in ons eigen landje. Zo zijn er in Nederland al meer dan 75.000 mensen die de sport beoefenen. Ons land telt maar liefst meer dan 500 padelbanen verspreid over heel Nederland op 215 verschillende locaties! Je kunt dus overal terecht. Bekijk de video hiernaast voor alle feitjes en regels in Padel.

Verschil tussen de sport Tennis en Padel

Er zit veel verschill tussen de sport tennis en Padel. Naast het verschil in afmetingen van het speelveld, de glazen wanden en het hekwerk, zijn er nog een aantal grote verschillen op te noemen. Zo speel je met een speciaal padel racket en padelballen. Deze spullen zijn speciaal gemaakt voor padel. Al de producten voor de startende padeller zijn terug te vinden in de shop!

Shop nu!

Padel wordt op competitief niveau alleen in dubbelspel gespeeld. Enkelspel bestaat wel, maar officiƫle wedstrijden worden alleen met vier spelers gespeeld. Vaak wordt padel enkelspel gespeeld om te trainen en de techniek te verbeteren.

Follow Us

Winkelwagen